Project

Refectory, Saint Hill

Project Manager

Hill International

Value

£1 Million

Architect

LCE

Client

Confidential

Duration

32 Weeks

Sector

Commercial

Download Case Study

Description of Works

A new build Café in the grounds of an educational facility in the West Sussex countryside, that consisted of a new steel frame structure, green roof, glass front facades with a full M&E infrastructure that included an innovative and highly efficient air source heat pump for heating, cooling and hot water and 17kWp solar photovoltaic array.

Due to the countryside location and surrounding significant views adjacent to the Refectory, the single storey build was partially set in the ground to minimise the impact on the surrounding environment.

Internally the project, was fitted out with a fully functional kitchen that would serve up to 500 people per day, so significant drainage was installed along with a robust grease interceptor. The single storey build, offered a relaxing open plan space for members of the public to enjoy, with high ceiling levels and full height glazing allowing as much light into the cafe as possible.

The project was delivered on time and within budget but has received significant praise across the board by both the client and members of the public.

Talk to us about your construction project

Whether you are planning a project, interested in getting involved with us, or enquiring about a job opportunity, please don’t hesitate to get in touch.

Contact us

01293 531977

info@vulcanellis.co.uk